Captain Jack

Symi

Symi (Dodecanese – Griekenland)

Symi is een klein schilderachtig Grieks eiland op ongeveer 12 km van Rhodos. Het is alleen per boot bereikbaar vanaf Rhodos, Kos, Samos, Ikaria, Chios en Lesbos. In het noorden van het eiland vind je de stad Symi. Deze stad bestaat uit twee delen: Ano Symi, dit ligt hoger en word took wel ‘het dorp’ genoemd, en Gialos, de stad aan de haven. Hier zijn veel restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes te vinden.

Een stukje achtergrond
De naam Symi komt van de vrouw van Poseidon, de Griekse god van de zee. Het eiland kent een rijke en welvarende historie vooral door de scheepvaart en scheepsbouw. Met name vanaf de vorige eeuw. Er woonden toen ook veel meer mensen, 30.000 (nu nog maar 2500). Doordat de meeste bomen zijn gebruikt voor de scheepsbouw, is het nu een kaal en vrij dor eiland.

_SAM3818

Wat kun je er zien?
Op het bergachtige eiland vind je veel valleien en een rotsachtige kust. Er zijn veel strandjes waar je soms alleen maar met de boot kunt komen.
Het eiland staat bekend om haar natuurlijke sponzen en vele kleurrijke huizen in neo-klassieke stijl. Deze huizen hebben aan de buitenkant zachte pasteltinten zijn van binnen vaak versierd met mooi houtsnijwerk.
Ondanks dat er niet veel toeristen accomodaties zijn op het eiland, is de toeristische sector wel de belangrijkste voor het eiland. Daarnaast speelt de visserij een grote rol.

Captain Jack Yachting bezoekt Symi tijdens de Griekse cruise, de Golf van Hisaronu en de route Datca- Bozburun.