Captain Jack

Fethiye

Fethiye

Op een uur rijden van Dalaman ligt de moderne en langgerekte badplaats Fethiye. Fethiye ligt aan de Zuid-Egeische kust, ook wel Lycische kust genoemd. Deze kust heeft een mediterraan klimaat en van april tot oktober kun je dus genieten van prachtig weer, een ideale vakantiebestemming. Het hoogseizoen loopt hier van begin juli tot en met eind augustus. Fetiye is omgeven door veel vruchtbare grond. Hierdoor vind je er prachtige bossen en maar ook veel landbouw.

Fethiye en Calis

Fethiye is in de jaren ’60 herbouwd nadat een aardbeving de oude stad had verwoest. Tegenwoordig is het een stad met 50.000 inwoners die bekend staat om zijn mooie natuur, gezellige binnenstad en prachtige jachthaven. Fetiye bestaat eigenlijk uit 2 delen: de oorspronkelijke stad met de smalle straatjes en de nieuwe wijk Calis. Met een bootje of dolmus kun je gemakkelijk van het ene naar het andere deel. Ongeveer 6 km van het centrum vind je het mooie kiezelstrand en de hotels van Calis Beach.

UbYs_-38PmG9zhnMcjtWD1gRl2YwWdr0bWRx_ki3FCk

Wat kun je er vinden?

Ondanks dat Fetiye zo modern is, is de typische Turkse sfeer er goed bewaard gebleven door de vele kleine straatjes, theehuizen en bazaars. In Fetiye vind je veel souvenirswinkels bij het Turks bad en de oude moskee. In het hoogseizoen kun je hier tot laat in de avond leder, tapijten, kleden, sieraden en andere souvenirs kopen. En wil je even wat drinken? Ga dan naar een van de ‘Paspatur’ cafeetjes voor een kopje Turkse thee.

Ongeveer 14 km van Fethiye vind je een van de bekendste stranden en baaien van Turkije, het ‘blue-Lagoon-strand van Ölüdeniz. De kleine badplaats is omgeven door groene bergen en heeft een gezellig uitgaansleven.

Wat kun je nog meer zien en doen in Fethiye?

  • Naar de Likya rotstombes uit 400 voor Christus
  • het archeologische museum bezoeken
  • het kasteel ten zuiden van de stad bekijken
  • naar de hammam

Maar ook om Fethiye heen is nog van alles te zien:

  • Kaya Köy, een oud Grieks-Orthodox ruïnedorp
  • de ruïnestad Efeze.
  • Xanthos, een oude stad met een obelisk, oude tombes, een Romeins amfitheater en een Byzantijnse kerk.
  • De Twaalf eilanden voor de kust.

Een prachtige plaats die we met Captain Jack Yachting bezoeken tijdens onze 12 eilanden route.